Skip to main content

III.9.5.6. Falafel la cuptor

👀 Rețetă: Falafel (Chiftele libaneze din năut) la cuptor

Ingrediente:
Năut, legume (albitură, morcovi, ceapă, dovlecel), condimente (sare, coriandru, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, turmeric etc.), pesmet/făină, ulei de avocado.


Mod de preparare:

  • Activezi năutul în apă timp de 12 ore și la final îl lași la scurs într-o sită metalică.
  • Ceapa se taie mărunt
  • Morcovul și albitura se curăță și se toacă mărunt (similar dimensiunilor de la ciorbă)
  • Dovlecelul se curăță de coajă și de semințe și se taie cubulețe mai mari
  • Se iau succesiv o mână de năut, apoi o mână de ceapă, morcov și albitură și apoi dovlecel și se pun în blender până se obține o pastă (atenție, nu se adaugă apă sau alte lichide gen supă). Conținutul mărunțit se depozitează într-o oală mai mare.
  • Se repetă pasul anterior până se termină întreaga cantitate de năut, morcov, albitură, ceapă și dovlecel.
  • Se adaugă peste legumele tocate, condimentele și se amestecă până la omogenizare. Dacă compoziția este prea moale se mai poate adăuga pesmet și făină până se pot modela cu mâna chifteluțele.
  • Chifteluțele se așază pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
  • Chifteluțele se coc la cuptor în tavă până se rumenesc pe ambele părți. Preferabil cuptorul se setează la 180 °C și încălzire sus-jos, cu ventilator.