Skip to main content

III.9.4.7. Canelloni vegan

👀 Rețetă: Canelloni vegan

Ingrediente:
Porumb dulce, 1 ceapă (opțional), 1 morcov, o cană de linte fiartă (sau fasole japoneză), o cană de spanac fiert, 2 linguri de ulei de avocado, condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), 300 g de suc de roșii/sos tomat, o cană de lapte vegan, 40 g de unt vegan, 3 linguri de amidon de porumb/praf de tapioca, cașcaval vegan(opțional).


Mod de preparare:

  • Încinge tigaia cu ulei și pune mai întâi legumele mai tari (ceapa, morcovul). Adaugă supă de legume sau apă și amestecă până se înmoaie. Adaugă în tigaie spanacul tocat, porumbul, lintea fiartă, condimentele.

  • Acoperă tava de aragaz cu hârtie de copt.

  • Umple canelloni cu amestecul de legume și pune-le apoi într-o tavă mai înaltă (sau vas yena).



  • Fă un sos amestecând laptele rece cu amidonul și pune-l la fiert, la foc mic. Amestecă continuu pentru a nu se prinde. Adaugă condimentele (bază pentru mâncăruri de la Fuchs, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric) și untul. Se amestecă până ce sosul ajunge la punctul de fierbere și se ia de pe foc. Adaugă sosul de roșii.

  • Pune sosul peste canelloni și, opțional, poți rade deasupra cașcavalul vegan.

  • Coace în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180°C timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

  • Se servesc calde, la prânz sau la cină.