Skip to main content

III.9.4.6. Lasagna vegană

👀 Rețetă: Lasagna vegană

Ingrediente:
1 kg de ciuperci, 1 păstârnac, 1 pătrunjel rădăcină, 2 morcovi, 5 fire de ceapă verde/praz, 1 broccoli (opțional), porumb dulce, 2 linguri de ulei de avocado, fulgi de drojdie inactivă, condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), 700 g de suc de roșii/sos tomat, 1 kg de lapte vegan, 80 g unt vegan/margarină, 4-5 linguri de amidon de porumb/praf de tapioca, foi de lasagna cu spanac (de la Barilla), opțional cașcaval vegan.


Mod de preparare:

  • Pentru umplutură pune la înăbușit în ulei de avocado ceapa tocată, legumele tăiate cubulețe sau rase (păstârnacul, pătrunjelul și morcovii), ciupercile tocate și la sfârșit buchețelele de broccoli. Adaugă condimentele (bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric) și supă/apă cu vin până se frăgezesc toate legumele. Apoi adaugă sucul de roșii/sosul de tomate. Ai grijă să fie mai zemoasă această umplutură ca să înmoaie bine foile de lasagna.


  • Pentru sosul Bechamel amestecă laptele rece cu amidonul și pune-l la fiert, la foc mic. Amestecă continuu pentru a nu se prinde. Adaugă condimentele (bază pentru mâncăruri de la Fuchs, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric) și untul vegan. Se amestecă până ce sosul ajunge la punctul de fierbere și se ia de pe foc.


  • Unge bine tava cu ulei și pune foile lasagna pe toată suprafața tăvii, apoi un strat subțire de umplutură cu sos tomat și legume și se continuă cu sos Bechamel.


  • Iarăși punem foile lasagna, apoi un strat subțire de umplutură cu sos tomat și legume și se continuă cu sos Bechamel.


  • Continuă până se epuizează umplutura cu legume și sos de tomate.

  • Ultimele foi se acoperă cu un strat mai gros de sos Bechamel, care poate fi presărat cu parmezan sau cașcaval vegan.

  • Se coace lasagna în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 °C timp de aproximativ 40-60 de minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Se taie după ce se răcește puțin.