Skip to main content

III.9.4.8. Pizza vegană

👀 Rețetă: Pizza vegană

Ingrediente:
700 g de ciuperci tocate, porumb dulce, măsline fără sâmburi, broccoli (opțional), 1 roșie (opțional), 1 ardei (opțional), 1 ceapă (opțional), condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), 500 g de suc de roșii/sos tomat, o cană de lapte vegan, 40 g de unt vegan, 3 linguri de amidon de porumb/praf de tapioca, foi de pizza, cașcaval vegan(opțional).


Mod de preparare:

  • Acoperă tava de aragaz cu hârtie de copt și pune blatul de pizza.

  • Adaugă ingredientele dorite peste blat.

  • Fă un sos amestecând laptele rece cu amidonul și pune-l la fiert, la foc mic. Amestecă continuu pentru a nu se prinde. Adaugă condimentele (bază pentru mâncăruri de la Fuchs, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric) și untul vegan. Se amestecă până ce sosul ajunge la punctul de fierbere și se ia de pe foc. Adaugă sosul de roșii.

  • Pentru copiii cu alergii la lapte, poți pune și bucățele de carne rumenită în tigaie.

  • Pune sosul peste ingredientele de pe blat și , opțional, poți rade cașcavalul vegan.

  • Coace pizza în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180°C timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Se taie după ce se răcește puțin.

  • Se servește caldă, preferabil la prânz (nu uita că ciupercile au timpul de digestie foarte mare, de aproximativ 5 ore).