Skip to main content

III.9.3.10. Aspic de curcan

👀 Rețetă: Aspic de curcan

Ingrediente:
1-1,5 kg de gâturi de curcan, 3-4 morcovi, ceapă verde sau uscată (după gust), 1 broccoli, condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), muștar pentru servire.

Pentru vegani, carnea poate fi înlocuită cu ciuperci/fasole fiartă/năut fiert/linte fiartă.


Mod de preparare:

  • Pune gâturile de curcan în apă fiartă și lasă-le să fiarbă cam 5-10 minute pentru a le spuma.

  • Spală-le în apă rece și apoi pune-le în apă fiartă cât să le acopere. Fierbe-le cam 50-60 de minute la foc mic.

  • Spală și curăță legumele și taie-le în bucățele mici. Adaugă mai întâi ceapa și morcovul la zeama cu gâturi și fierbele până de înmoaie aceste legume. Adaugă apoi și buchețelele de broccoli și mai fierbe 10 minute. S

  • Lasă amestecul să se răcească puțin și apoi strecoară-l.

  • Adaugă la supa obținută un borcan de supă de oase și un plic de 10 g de gelatină înmuiată în 40 mL de apă timp de 10 minute.

  • Curăță carnea de pe gâturi și tai-o în bucățele.

  • Pregătește mai multe vase de dimensiuni mai mici (castronașe, caserole etc.) pentru a obține mai multe porții de aspic.

  • În fiecare formă pune pe fund bucățele de morcov, apoi buchețele de broccoli, apoi bucățele de carne și încă un rând din fiecare. Opțional mai poți adăuga sferturi de ouă fierte tari, castraveciori murați, măsline etc. Peste ele toarnă supa cât să acopere toate ingredientele.

  • Pune toate vasele la frigider pentru câteva ore.

  • Înainte de servire răstoarnă vasul cu aspic într-o farfurie întinsă. Poți orna aspicul cu muștar.