III.9.3.11. Pește pane la cuptor
Ingrediente:
Pește (cod, șalău, păstrăv etc.) file (1kg), ulei de avocado, condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.), 1 L de lapte vegan (preferabil de nucă de cocos), 1 lingură de unt vegan (margarină), 3 linguri de amidon de porumb, 250 g fulgi de porumb, 6 linguri de pesmet, făină, 1 lingură de drojdie inactivă (opțional).
Mod de preparare:
-
Fă un sos amestecând laptele rece cu amidonul și pune-l la fiert, la foc mic. Amestecă continuu pentru a nu se prinde. Adaugă condimentele (bază pentru mâncăruri de la Fuchs, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric) și untul. Amestecă până ce sosul ajunge la punctul de fierbere și apoi lasă-l să se răcească puțin.
-
Mixează fulgii de porumb și amestecă-i cu pesmetul. Peste acest amestec toarnă sosul ca să obții panada (crusta) pentru pește.
-
Porționează fileul de pește (cod, șalău, păstrăv etc.) în bucăți mai mici și subțiri (dacă e cazul). Apoi ia fiecare bucată, tăvălește-o pe ambele părți prin făină și pune-o în vasul cu panadă, pe ambele părți, cu ajutorul unei furculițe.
-
Acoperă tava de aragaz cu hârtie de copt și unge-o cu ulei.
-
Pune bucățile de pește în tavă și dă-le la cuptorul preîncălzit, cu încălzire sus-jos la 180 °C și cu ventilator (dacă are aragazul). După aproximativ 30-40 de minute întoarce fileul, pentru a se rumeni uniform și mai coace până obții un pește pane uniform rumenit pe ambele părți. Înainte de a-l întoarce mai poți să îl ungi cu puțin ulei, preferabil prin pulverizare.
-
Peștele se poate servi la atât la prânz, cât și la cină, alături de o salată de varză și/sau cartofi copți cu rozmarin și usturoi, orez, legume sotate sau la cuptor etc.
