Skip to main content

III.9.8.15. Budincuțe de griș vegane

👀 Rețetă: Budincuțe de griș vegane

Ingrediente:
150 g de griș (preferabil de grâu dur), 700 mL de lapte vegan, un praf de sare, cremă mascarpone vegană (250 grame), un borcănel de gem de fructe (preferabil fără zahăr pentru copii), 1-2 linguri de pulbere de tapioca (sau amidon de porumb), 10 g de gelatină, esențe (de lămâie, de vanilie), 2 pliculețe de zahăr vanilat, 1 lingură de sirop de stevie (sau de arțar)


Mod de preparare:

  • Fierbe laptele și adaugă un praf de sare, un pliculeț de zahăr vanilat și puțină esență de lămâie. Amestecă continuu, la foc mic. După ce s-a fiert (cam 10-15 minute) adaugă pulberea de tapioca. Grișul trebuie să fie tare ca să îl folosim pe post de blat pentru budincă.

  • Imediat cum ai luat grișul de pe foc, pune-l cu o lingură în forme dorite (eu am folosit tava de brioșe cu hârtie de copt). Lasă-l să se răcească în forme.

  • Pune la înmuiat într-un bol gelatina cu apă rece (50 ml), timp de 10 minute.

  • Pentru a prepara glazura, amestecă într-un vas crema mascarpone cu gemul de fructe, cu gelatina înmuiată, esența de vanilie, pliculețul de zahăr vanilat, siropul de stevie (sau de arțar). Poți folosi telul sau mixerul.

  • Ia cu o lingură din crema preparată și adaugă peste compoziția de griș din forme. Poți orna cu fructe proaspete sau cu puțin sirop de arțar.

  • Pune la frigider budincuțele până se răcesc pentru a se întări glazura.