Skip to main content

III.9.8.8. Batoane cu fructe

👀 Rețetă: Batoane cu fructe

Ingrediente:
Fulgi de cereale (mei / orz / grâu spelt / ovăz sau un amestec de fulgi), fructe mixate (nu foarte zemoase: vișine, afine, mure, zmeura, ananas etc), fulgi de nucă de cocos, esență de vanilie naturală, praf de sare, 1 linguriță de inulină de agave (opțional), praf de drojdie inactivă, nuci și semințe măcinate.


Mod de preparare:

  • Pune la hidratat în apă fulgii de cereale timp de 1-2 h. Spală în sita metalică amestecul și adaugă-l în puțină apă fiartă.
  • Fierbe acest amestec cu puțin praf de sare până obții un terci vâscos.
  • După ce se răcește puțin terciul, adaugă în el celelalte ingrediente și amestecă-le până se omogenizează. Dacă terciul este prea moale și nu îl poți modela, mai adaugă fulgi de nucă de cocos.
  • Cu o lingură umezită modelează din acest amestec batoane pe care le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le în cuptor la o temperatură de 150°C până se rumenesc.