III.9.3.9. Legume sotate cu piept de curcan
Ingrediente:
0,5-0,7 kg de piept de curcan (pui), 1- 2 morcovi, 4 fire de ceapă verde, 1-2 cartofi, 1 broccoli, boabe de porumb dulce, 1 dovlecel, 2 linguri de ulei (preferabil de avocado), condimente (sare/ bază pentru mâncăruri de la Fuchs, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cimbru/oregano, ierburi de Provence, praf de turmeric etc.),
Pentru vegani, carnea poate fi înlocuită cu ciuperci/fasole fiartă/năut fiert/linte fiartă.
Mod de preparare:
-
Taie pieptul de curcan/pui în cubulețe (bucățele) cu latura de 2 cm.
-
Spală și curăță legumele și taie-le în bucățele mici.
-
Încinge puțin tigaia și apoi se adaugă 2 linguri de ulei rafinat. Focul trebuie să fie moderat.
-
Când uleiul este încins, adaugă bucățelele de carne. Amestecă continuu până când carnea prinde o pojghiță rumenită pe toate părțile. Nu înțepa carnea și nu o apăsa ca să nu își piardă sucul propriu.
-
Adaugă mai întâi rădăcinoasele, ceapa tocată și condimentele după gust. Amestecă continuu pentru a se rumeni uniform.
-
Când legumele s-au înmuiat, adaugă buchețelele de broccoli, de dovlecel și boabele de porumb dulce.
-
Pentru vegani, leguminoasele trebuie lăsate la înmuiat în apă peste noapte (cel puțin 12 ore). Apoi trebuie fierte și adăugate în amestecul de legume mai la sfârșit, odată cu buchețelele de broccoli.
